Kleine en grote serie Roulette

kleine en grote serie roulette

De kleine en grote serie roulette zijn twee aparte getallencombinaties waarop je geld inzetten kunt. Ze zijn onderdeel van het burenspel, dat je op de speeltafel terugvindt als een soort racebaan. Deze inzetten zijn in Nederland minder populair dan de inzetten op straights, splits, streets, dozens en dergelijke. Maar er zijn heel goede redenen waarom ze je betere kansen opleveren. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging bij je roulettespel? Leer dan hier alles over de grote en kleine serie.

Wat is het burenspel ook alweer

Het burenspel is in Nederland niet bijzonder populair. In Frankrijk en in Franstalige landen bij Frans Roulette is dat heel anders. Elke croupier weet daar feilloos wat het betekent als je inzet op “Les Voisins” of “Jeu Zero”. Het burenspel bestaat uit een paar series getallen op het rad. Je kunt op deze series inzetten via de racebaan op de speeltafel. Die racebaan is eigenlijk een vervormde reeks getallen, precies in de volgorde zoals je die op het speelrad aantreft.

Welke onderdelen heeft het burenspel

speluitleg

Wil je gaan inzetten op de grote of kleine serie, en andere onderdelen van het burenspel, dan krijg je te maken met een paar nieuwe termen. De inzetten van dit spel hebben van oorsprong Franse namen, die ook in het Nederlands en Engels vertaald zijn. De volgende series zijn beschikbaar om op in te zetten.

De grote serie

De grote serie (Les Voisins du Zero, heet ook wel Serie 0 – 2 – 3) is een reeks van 17 getallen. Die liggen naast elkaar op het speelrad. De volgorde is 22 – 18- 29 – 7 – 28- 12 – 35 – 3 – 26 – 0 – 32 – 15 – 19 – 4 – 21 – 2 – 25. Zoals je ziet is dit een getallenreeks die zich rondom de 0 bevindt. De Franse term Voisins du Zero betekent dan ook “buren van de nul”, vandaar ook de term “burenspel”.

De kleine serie

De kleine serie (Tiers du Cylindre, ook wel Serie 5 – 8) is een reeks van 12 getallen. Die liggen tegenover de grote serie en het vakje nul op het speelrad. De volgorde van de getallen is 27 – 13 – 36 – 11 – 30 – 8 – 23 – 10 – 5 – 24 – 16 – 33. De Franse term “Tiers du Cylindre” betekent letterlijk “één derde van de schijf”. Omdat de reeks 12 getallen beslaat – bijna éénderde van alle getallen dus.

De wezen

De wezen (Les Orphelins) zijn twee series getallen. Ze scheiden de grote en de kleine serie van elkaar op het rad. Je zet altijd tegelijk op beide series van de Orphelins in. Dit zijn in totaal 8 getallen. Namelijk in de series 17 – 34 – 6 en 1 – 20 – 14 – 31 – 9.

Het zerospel

Het zerospel (Jeu Zero) is een getallenreeks rond de nul, die zich helemaal binnen de grote serie bevindt. Het is er als het ware een onderdeel van. Het zerospel bestaat uit de getallenserie 12 – 35 – 3 – 26 – 0 – 32 – 15.

Hoe zet je in bij de grote en kleine serie roulette

inzetten burenspel

De grote en de kleine serie bestaan uit redelijk veel getallen. Om die te kunnen bedekken zonder al te veel geld kwijt te raken zet je in principe in met splits. Elke fiche die je op de serie legt beslaat dus twee getallen die naast elkaar liggen. Je zet als volgt in.

  • Grote serie: je zet 9 fiches in, waarvan 7 op splits en 2 op de straat 0  – 2 – 3. Je krijgt, als je wint met één van deze splits 18 eenheden uitbetaald. Als de bal op een getal van de straat belandt krijg je 24 eenheden uitbetaald.
  • Kleine serie: je zet 6 fiches in, en krijgt 18 eenheden uitbetaald als je wint.

Waarom zijn inzetten op het burenspel eigenlijk heel logisch

De inzetten die de meeste spelers doen, gaan uit van de volgorde van de getallen op de speeltafel. De rijen, dozijnen, kolommen en helften zoals die daar geprint zijn, houden echter geen verband met de cijfers op het rad. De grote en de kleine serie doen dat wél: je zet dan in op een getallenreeks zoals die op het wiel ligt. Als je dus een beetje inzicht hebt in hoe de bal zich door het rad beweegt, is zo’n inzet kansrijk. Bij de grote serie bijvoorbeeld is bijna de helft van het speelvlak door jouw inzetten bezet. En er zijn geen “ontbrekende” getallen in de serie waarop jij niet hebt ingezet: het is één doorlopende reeks. Dat maakt inzetten op het burenspel niet alleen kansrijk, maar ook intuïtief, overzichtelijk en spannend.

Probeer hier het burenspel uit

De inzetten op grote en kleine serie kan je plaatsen bij de roulettegames op deze websites. Neem hier een kijkje oefen Roulette en probeer deze slimme speelmethode meteen uit!

€250 + 100 FS